Forsiden
Læs dagligt relevante nyheder omkring emballage, mærkning og pakning på vores søstersite:
PACKobserver.dk
Har du problemer med visning af nyhedsbrevet? Klik her for at se det i din webbrowser.
08.12.16: Når en kæmpe multinational fødevarevirksomhed investerer 32 mio. US-dollars i en indledende fokus på personaliseret ernæring - således som den store amerikanske fødevarevirksomhed Campbell's har gjort for nylig - så står det klart, at "personalisering" har nået et vendepunkt.
Læs mere
07.12.16: 2015 blev endnu et rekordår for eksport af dansk økologi. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Fra 2014 til 2015 steg eksporten af dansk økologi med 15 procent og udgør nu to milliarder kroner. Udlandet har for alvor fået smag for dansk økologi, mener Landbrug & Fødevarer.
05.12.16: Økologiske ris skal være lettere tilgængelige for de danske forbrugere, og derfor har Nordic Food Partners A/S, der herhjemme leverer ris til alle de store supermarkedskæder, investeret i en rismølle i Højslev ved Skive. Rismøllen, der skal være den første og eneste af sin slags i Danmark, er virksomhedens seneste.
05.12.16: Af det rekord lave antal registrerede fødevarebårne salmonellatilfælde for 2015 er ingen tilskrevet danske æg. Det er første gang i salmonellasmittekilderegnskabets næsten 30-årige historie, at det er sket. Udlandsrejser er til gengæld fortsat det, der gør flest danskere syge med salmonella. Det viser den årlige zoonoserapport om forekomsten, der er udarbejdet af DTU Fødevareinstituttet i samarbejde med Statens Serum Institut og Fødevarestyrelsen.
08.12.16: I Norge har de fire største udbydere, Ringes, Coca-Cola, Tine og Lerum, udarbejdet et reduktionsmål på 19 procent for tilsat sukker i sødede drikkevarer som sodavand. Målet har siden fået opbakning fra Orkla og samtlige 12 producenter af sodavand i den norske Bryggeri- og Drikkevareforeningen.
02.12.16: Ny forskning betyder at chokolade kan smage lige så godt - selv om den indeholder langt mindre sukker. Forskere hos fødevaregiganten Nestlé har nemlig fundet en metode til at ændre strukturen af sukkerpartiklerne, som indebærer at sukkeret opløses hurtigere. Det betyder, at tungen opfatter den samme store sødhed som før, selvom der er mindre sukker i chokoladen.
02.12.16: En ny version af Tetra Paks standardiseringsenhed skal have løftet præcisionen i processen til et nyt niveau, der hjælper mejerier med at fremstiller deres produkter med optimalt fedtindhold og dermed at opnå besparelser.